Artikelen

Qirion en Aeroscan (video)

Qirion is verantwoordelijk voor het ontwerpen, bouwen en onderhouden van hoogspanningsmasten en -lijnen. Een taak die, om meerdere redenen, onderspanning staat. De energietransitie en de steeds grotere vraag naar capaciteit op het stroomnetwerk heeft ervoor gezorgd dat ook Qirion de noodzaak ziet voor het optimaliseren van hun werkprocessen.

Sinds 2022 werken Qirion en Aeroscan samen aan het digitaliseren van hun inspecties. Met behulp van drones, AI en automatisering worden hoogspanningsmasten en -lijnen in beeld gebracht.

Inmiddels zijn er vele vluchten gemaakt en verschillende milestones gepasseerd. Zo zijn er volledig autonome vluchten uitgevoerd, is er flight planning software geïmplementeerd en is de gebreken detectie opgestart.

In 2024 gaan Qirion en Aeroscan verder met het optimaliseren van het inspectieproces. Efficiënter beheer komt hiermee binnen handbereik. Een groot deel van de inspecteurs van Qirion wordt opgeleid tot dronepiloot. De ambitie voor de komende periode is dan ook om elke inspectie op locatie uit te voeren met drones.

Bekijk de ontwikkelingen en laat u bijpraten over de ambities voor de komende periode in de video.

Aan de slag? Of wil je verder praten over dit artikel?

Lees ook onze andere artikelen

Luchtpost ontvangen?

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Je bent ingeschreven!
Oops! Something went wrong while submitting the form.