Onbemande luchtvaart

Monuscan

Wij inspecteren monumentaal vastgoed conform de URL monumenten.

Inspecteren, meten en monitoren van cultureel erfgoed en monumenten

Het beheren en onderhouden van monumenten vraagt om een zorgvuldige en duurzame werkmethode. Aan elke renovatie of onderhoudsopgave gaat een onderzoeksfase vooraf. Om deze onderzoeksfase te ondersteunen met een uitgebreide informatiebron is Aespect via de Monuscan-omgeving geschikt om inspectie en tekenwerk te faciliteren. Daarnaast is het mogelijk om via de Monuscan-omgeving diverse experts en stakeholders uit te nodigen om samen te werken in de online omgeving.

Demo aanvragen

Alles weten over digitaal beheren van monumenten?

Leer over de eigenschappen van de Monuscan-omgeving van Aespect.

Afspraak maken met onze Specialist Monumenten

Erfgoed en monumenten digitaal in beeld met Monuscan

Monuscan is een gespecialiseerde omgeving binnen Aespect, die volledig is ingericht op het inspecteren, meten en monitoren van cultureel erfgoed en monumenten volgens de URL.

Volledig fotografische vastlegging

Bekijk een volledige fotografische vastlegging van het monument ter voorbereiding aan onderhoud of renovatie. Leg gebreken vast in fotografie en in 3D, volgens recente URL-richtlijnen.

Maatvoering in 3D

Meet en segmenteer bouwdelen volgens de NL-SfB voor betrouwbare hoeveelheden en afmetingen. Genereer deelbare rapporten of exporteer direct naar andere software zoals Autodesk Revit.

Digitaal monumentendossier

Borg digitale gegevens, maar ook documenten veilige in de online omgeving Aespect.

Veelgestelde vragen over Monuscan

Waarom kiezen voor Monuscan?

Via de Monuscan-omgeving binnen Aespect borgen je digitaal visuele en 3D-informatie over monumentale objecten. Door deze data digitaal te borgen wordt het mogelijk om verschillende experts toegang te geven voor analyse. Dit helpt bij de voorbereiding van werkzaamheden. Daarnaast voorkomt het in sommige gevallen destructief onderzoek en vermindert het aantal fysieke bewegingen naar een locatie. Daarnaast biedt de digitalisering van het object een houvast bij aansprakelijkheid en schades.

Hoe pas ik de URL toe?

In de Monuscan-omgeving van Aespect kun je gebruikmaken van zowel een directe foto-inspectiefunctie als een inspectiefunctie in de 3D-viewer. Wanneer de inspecteur een bevinding wil plaatsen, kan hij daarbij een formulier invullen. Dit formulier is direct gekoppeld aan de normering van de URL. Op deze wijze voert de gebruiker automatisch de werkwijze uit conform de URL.

Welke gegevens kan ik opslaan in het monumentdossier?

Aespect ondersteunt fotografie, 360° fotografie, infrarood, pointclouds, orthofotografie en 3D-textured meshes. Daarnaast kunnen er PDF-bestanden opgeslagen worden binnen een datacollectie van een monument.

Kan ik ook zelf fotografie en 3D-data toevoegen?

Wij ondersteunen inspecteurs en onderhoudspartijen die zelf aan de slag willen met drones, fotografie en 3D-scanning. Elke gebruiker kan zelf data, die voldoen aan de criteria, uploaden naar een datacollectie van een monument.

Zijn er aanvullende mogelijkheden voor analyses?

Naast inspecteren volgens de URL en direct meten in 3D, kunnen er maatwerk analyses uitgevoerd worden. Denk hierbij aan scheefstand, thermografisch onderzoek, monitoring of scan-to-BIM. Deze voeren wij uit met ons netwerk aan partners. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Het digitale monument

Met Aespect deel je informatie rondom monumenten volledig vanuit de cloud. Upload data gemakkelijk en snel vanaf je mobiele apparaat of uit een drone, naar de software en begin direct met inspecteren.

Demo aanvragen
Demo aanvragen

Vraag een demo aan