Onbemande luchtvaart

Het complete plaatje veilig in de cloud

Pointclouds, thermografie en fotografie binnen één webomgeving

Data uit drones, camera's en laserscanners opslaan, bekijken en delen

Aespect maakt het mogelijk om verschillende databronnen op te slaan in de cloud. Zo kun je kostbare data veilig opslaan en grote hoeveelheden data snel visualiseren. Daarnaast kun je gegevens delen met opdrachtgevers, en inspecteurs in staat stellen om informatie te genereren.

Demo aanvragen

Data uploaden

Met de uploading interface kun je snel data uploaden naar een gewenste datacollectie binnen Aespect. De automatische bestandscontrole valideert of de data aansluit bij de criteria voor publicatie. Na het uploaden krijg je een notificatie dat de data is toegevoegd aan de gewenste datacollectie, en dat dit beschikbaar is voor controle.

Demo aanvragen

Data controleren

Via onze webviewer controleer je in Aespect snel of fotografie en 3D-data van de gewenste kwaliteit is. Vanuit de data management module render je direct een 3D-model, waarop je op detailniveau een kwaliteitscontrole kunt uitvoeren. Met de fotoviewer blader je snel door een fotocollectie. De data wordt pas beschikbaar gemaakt voor de gehele organisatie, als de kwaliteit akkoord bevonden is en je de data publiceert.

Demo aanvragen

Data toepassen

De geuploade datasets kunnen met de data management module worden doorgezet als input voor de inspectie module. Daarnaast kunnen datasets gevisualiseerd worden voor kwaliteitscontrole en kunnen ze via een unieke URL gedeeld worden met externe partijen.

Demo aanvragen

Alles weten over de datamodule?

Bekijk onze uitlegvideo om te ontdekken wat de mogelijkheden zijn.

Afspraak maken met onze Data Specialist

Aespect inzetten voor data management

Snel grote hoeveelheden dronefotografie en enorme 3D-pointclouds en modellen opslaan, visualiseren en delen. Allemaal vanuit de cloud.

Snel gegevens borgen vanuit het veld

Upload gegevens via een tablet of laptop met de webbrowser.

Vloeiend 3D-renders livestreamen vanuit de cloud

Visualiseer 3D-modellen in realtime via de webbrowser op pc's of mobiele apparaten.

Deel alleen gegevens als jij dat wilt

Alle data worden opgeslagen en behandeld zoals jij het wilt. Deel gegevens snel en direct met je klanten.

Veelgestelde vragen over de Aespect datamanagement module

Welke databronnen worden ondersteund?

Aespect ondersteunt fotografie met locatiegegevens in .jpeg of .png formaat. Fotografie zonder locatiegegevens kan alleen worden toegevoegd aan de filemanager, niet aan de 3D-viewer. Daarnaast ondersteunt Aespect infrarood in .TIFF formaat en geregistreerde pointcloud data, met georeferentie in .las.

Hoe upload ik data naar Aespect?

Met behulp van de data uploader kun je de ondersteunde databronnen eenvoudig via de wizard uploaden en toewijzen aan een datacollectie.

Aan welke criteria moet de data voldoen voor visualisatie?

De 3D-viewer is een op GIS gebaseerde virtuele wereldbol. Alleen data met locatiegegevens kan hier worden gevisualiseerd. Als fotografie geen locatie bevat, kan het handmatig aan een geolocatie worden toegevoegd.

Wie heeft er toegang tot mijn data?

Binnen de gebruikersomgeving van Aespect kun je zelf gebruikers toevoegen aan je organisatie. De rechten die je daarbij toekent aan de gebruikers bepaalt tot welke datacollecties die gebruiker toegang krijgt. Je kunt hier ook externen uitnodigen om data te delen. Jij hebt hierover volledige controle.

Is mijn data veilig bij Aespect?

Alle data wordt opgeslagen in een beveiligde cloud omgeving van Google Cloud Platform-services. Deze servers staan in de Eemshaven in Groningen. Aespect is gebouwd volgens de laatste informatiebeveiligingsstandaarden en volledig AVG conform.

Fotografie

Inspecteer snel en veilig met een drone, zonder gebruik van steigers en hoogwerkers. Voorkom de risico's van werken op hoogte. Upload daarna de beelden gemakkelijk en snel naar Aespect. Zet een warmtebeeld camera in of maak gebruik van fotogrammetrie als aanvulling op fotografie. Realiseer een complete digitalisatie van een object.

Luchtfoto's maken

Pointcloud

Inspecteer jouw object in 2D en 3D met een digitale pointcloud. Een pointcloud geeft je inzicht tot op detail en zorgt voor een nauwkeurig beeld van de staat van het object.

Pointclouds produceren

Thermografie

Gebruik thermografie als aanvulling op fotografie en monitor de temperatuur in jouw gebouw of object. Door middel van AI trainen we onze software op het herkennen van bepaalde elementen. Zo kun je met Aespect en thermografie bijvoorbeeld ‘hotspots’ in je zonnepanelen ontdekken, of precies zien waar dieren zich bevinden.

Warmtebeelden maken
Contact opnemen

Vraag een offerte aan