5.500 eenheden KleurrijkWonen gedigitaliseerd

KleurrijkWonen is een woningcorporatie met meer dan 15.000 verhuurbare woningen, garages, parkeerplaatsen en bedrijfsruimten. Al deze eenheden moeten beheerd worden, zodat er veilig, gezond en met plezier gebruik van gemaakt kan worden. KleurrijkWonen heeft het bezit in drie delen opgedeeld. Eén deel wordt de komende 7 jaar beheerd door Nijhuis Bouw en Wolters Vastgoedonderhoud, die ons benaderden.

Fotografie en LiDAR data

Om compleet en accuraat te weten waar dit bezit uit bestaat en wat de staat van het bezit is, heeft RGS partner Nijhuis Wolters aan ons gevraagd om al deze eenheden digitaal vast te leggen. Wij leggen de eenheden vast door middel van fotografie en door LiDAR data van de objecten in te winnen. Deze data bestaan uit verschillende kenmerken, zoals locatie en kleur, die waardevol zijn voor maatvoering en inspectie.  

“Door de datastromen van Aeroscan hebben we ons inzicht in de activa vergroot” - John van der Linde, Asset Manager As-Build

Onze specialisten zetten de data om naar o.a. een 3D-model en koppelen de inspectiefoto’s daar aan. Dit model wordt vervolgens digitaal beschikbaar gemaakt op Aespect, onze webapplicatie. De gebruiker kan hier 24/7 bij en zelf het model omzetten naar informatie. Alle gebruikers kunnen bij deze brondata en zo kan men het werk op elkaar afstemmen.

Resultaat

Na een projectduur van 9 maanden heeft KleurrijkWonen nu 5.500 gedigitaliseerde woningen. In deze digitalisering van de buitenkant staat per adres duidelijk aangegeven uit welke bouwelementen het bestaat en welke gebreken er op dat moment aanwezig waren. Met deze data kan KleurrijkWonen op grote schaal analyses uitvoeren per straat, wijk, dorp of type object.  

Na het uitvoeren van de inspectie, heeft KleurrijkWonen ontdekt dat er ook andere vraagstukken kunnen worden opgelost aan de hand van de door Aeroscan aangeleverde data. Zo wordt onder andere gekeken om groen/grijs analyses uit te voeren in de tuinen voor duurzaamheidsvraagstukken.

5.500 eenheden KleurrijkWonen gedigitaliseerd

Your download is ready

Download file
Something wen't wrong, please try again.