Actuele data nodig?

Wij verzorgen de digitale vastlegging van de actuele conditie en meetstaten van vastgoed.

Wij leveren gegevens waarop je kan vertrouwen.

Je krijgt van ons volledige ontzorging bij het inzetten van drones in jouw organisatie. Jouw wensen en werkzaamheden staan centraal. Na een eerste adviesgesprek doen wij een voorstel voor het project met de benodigde tools, hardware, trainingen en vergunningen. Dankzij de ervaring van Aeroscan heb je snel een veilige en complete vliegoperatie met de hoogst haalbare datakwaliteit.

Meer informatie over data productie aanvragen
Onze alles in één oplossing

Data productie

Alle benodigdheden voor het efficiënt inzetten van sensor data uit drones binnen jouw vastgoedbeheer.

Organisatie

Wij verzorgen de communicatie met bewoners en gebruikers van de gebouwen die we inspecteren.

In samenwerking met onze klanten verzorgen wij complete mailings en bewonerscommunicatie trajecten inclusief telefonische ondersteuning om de inspectie voor alle betrokkenen vlot en prettig te laten verlopen.

Veldwerk

Onze piloten voeren het werk veilig en efficient uit.

Onze piloten voeren conform strikte werkmethodes vluchten uit om hoge kwaliteit gegevens te verzamelen. Hierbij worden ook terrestrische metingen en GNSS metingen uitgevoerd om complete en nauwkeurige data te produceren.

Data verwerking

Onze data specialisten verwerken alle verzamelde sensor gegevens.

Ons dataverwerking team voert vanuit Nederland de verwerking uit van alle veldgegevens en produceert grote hoeveelheden digitale vastgoed twins die exact hun fysieke conditie en locatie reflecteren. Hiernaast verzorgen wij de annotaties van 3D puntenwolken en fotografie ten behoeve van NEN2767 inspecties.

Digitale levering

De resultaten van het data productie proces wordt geleverd via Aespect.

De geproduceerde digitale vastgoed twins worden via onze applicatie Aespect geleverd aan onze opdrachtgever. Vanuit de data management module kunnen digitale inspecties opgestart en uitgevoerd worden.

Software

Hoe werkt inspecteren met drones?

Dankzij digitale inspecties via Aespect zijn steekproeven niet meer nodig. Het complete  object wordt digitaal in kaart gebracht en de informatie is  inzichtelijk voor alle stakeholders. Hierdoor is het niet nodig om meermaals personen fysiek naar het object te sturen.  

Afspraak maken met onze Specialist Drones & Data

Drones inzetten voor inspecties

Met een vliegende camera leg je objecten snel fotografisch vast. Met behulp van software produceer je 3D-modellen die je eenvoudig via Aespect kunt analyseren.

Nieuwe standaard voor inspecteren op hoogte

Inspecteer snel en veilig met een drone, zonder gebruik van steigers en hoogwerkers. Voorkom de risico's van werken op hoogte.

Resultaten worden direct gedeeld via Aespect

Bezoek de digitale vastgoed twin via Aespect en start online direct met je analyse.

Upgrade inspecties met warmtebeelden en 3D

Indien gewenst zetten wij warmtebeeldcamera in of maken gebruik van 3D fotogrammetrie als aanvulling op fotografie. Zo realiseer we complete digitalisatie van een object.

Onze data producten vergelijken

Nulmeting

Wij verzamelen fotografie en verwerken deze fotogrammetrisch tot een complete digitale vastgoed tweeling die zijn actuele fysieke conditie reflecteert.

Data

Fotografie

Data

Puntenwolk

Resolutie 2D

1mm

Resolutie 3D

5mm

Data classificatie

Wij voeren data classificatie uit waarbij we meetstaten en gebreken produceren op basis van de conditie en geoemtrie van de digitale vastgoed tweeling.

Data

3D polygoon

Data

2D polygoon

Standaard

NEN-2767

Software

Aespect

Monitoring

Wij voeren structurele monitoring uit waarbij degradatie van gebreken en acute reparatiewerkzaamheden worden gemonitord voor maximale grip op conditiegestuurd onderhoud.

Data

Fotografie

Data

2D polygoon

Interval

In overleg

Software

Aespect

Veelgestelde vragen over werken met drones

Hoe start ik met werken met drones?

Als je al met drones werkt kun je direct starten met Aespect. Werk je nog niet met drones? Neem dan contact met ons op om samen naar de mogelijkheden te kijken!

Welke drones zijn geschikt voor Aespect?

Elke drone die een fotocamera, infrarood camera of LiDAR sensor kan vliegen om data te verzamelen is in principe geschikt voor Aespect. Wij adviseren een aantal systemen omdat deze vanuit onze ervaring de beste resultaten opleveren.

Welke sensoren zijn geschikt om mee te inspecteren?

Fotografie kan afkomstig zijn van elke drone of ander mobiel apparaat. Als de locatiegegevens in de foto worden opgeslagen is deze geschikt voor Aespect. Hetzelfde geldt voor laserscanning of infrarood data: elke sensor die deze data kan produceren inclusief locatiegegevens is geschikt voor Aespect. Wij adviseren je graag over het inzetten van sensoren, om de beste resultaten te behalen.

Hoe verwerk ik de beelden tot een 3D-model?

Met behulp van fotogrammetrische software als Agisoft Metashape, Pix4D of vergelijkbare software, kunnen er 3D-modellen geproduceerd worden die direct geschikt zijn voor Aespect. Elke geregistreerde pointcloud in .las formaat is ook geschikt. Wij helpen je graag om aan de slag te gaan met 3D-software en kunnen je daarbij ondersteunen met trainingen en advies.

Welke vergunningen heb ik nodig?

Sinds 2021 zijn de nieuwe EASA regels van kracht binnen Nederland. Wij ondersteunen klanten bij het verkrijgen van de benodigde vergunningen. Dit is afhankelijk van het type drone dat ingezet wordt. Neem contact met ons op om te bespreken of dit traject nodig is binnen jouw situatie.

Zelf aan de slag?

Wij adviseren organisaties over het gebruik van drones met sensoren, ontwikkelen vliegprocedures en trainen piloten en inspecteurs om het maximale uit systemen te halen. Wij zijn leverancier van diverse drone systemen en beschikken als marktleider in Nederland over uitgebreide kennis en ervaring om trainingen te faciliteren. Wij bieden ondersteuning bij de aanschaf van hardware, operationele vaardigheden en organiseren vergunningen om organisaties van elk formaat luchtwaardig te krijgen.

Ook voor het aanschaffen van de apparatuur ben je bij ons aan het juiste adres.

Adviesgesprek aanvragen

Drone Fly/No-Fly kaart

Op deze kaart zie je snel waar je met een drone wel of niet mag vliegen. In alle gekleurde delen mag je met een EASA Open Category drone (Autel of Mavic) niet vliegen. Wij kunnen ondersteuning bieden met een EASA Specific vergunning waardoor je overal mag vliegen, mits je aan alle voorwaarden voldoet.

Contact opnemen

Vraag een offerte aan