Onbemande luchtvaart

Woningcorporaties

Alle onderhoudsinformatie beschikbaar vanaf één plek

Van het vastleggen van de kleinste scheur tot het plannen van een onderhoudsbudget

Aespect maakt end-to-end digitale inspectieworkflows mogelijk. Van het vastleggen van gebreken tot snelle en eenvoudige visualisatie van informatie. Met behulp van drones en sensoren worden objecten gedigitaliseerd. Op basis van digitale gebouwen kan een volledig onderhoudsplan worden opgesteld.

Demo aanvragen

Van steekproef naar alles in beeld

Ervaar de schaal waarmee Aespect digitaal vastgoed kan borgen.

Afspraak maken met onze Specialist Woningcorporatie

Grip op conditiebeheer

Aespect functioneert als centrale beeldbank en informatiedatabase voor een totaalinzicht en overzicht in de conditie van het gehele bezit, van een enkel bouwdeel tot het volledige areaal.

Combineer informatiestromen

Aespect faciliteert het verzamelen en verwerken van gegevens met drones en andere sensoren. Hiermee realiseer je een centrale database die als beeldbank functioneert voor de gehele organisatie. Op basis van deze beeldbank kunnen inspectieprocessen worden uitgevoerd.

Conditiescores en handelingen

Met behulp van formulieren kunnen inspecteurs digitale inspecties uitvoeren en conditiescores toekennen aan gebreken. Gebreken worden automatisch gekoppeld aan bouwdelen en vanuit handelingen wordt input gegenereerd voor de onderhoudsplanning.

MJOP/MJOB

Op basis van bevindingen met aantallen en conditiescores, realiseer je binnen Aespect informatie die toegepast kan worden in een gewenst scenario. Door het scenario vast te stellen of meerdere scenario's te vergelijken, kan er een planning met budget geproduceerd worden. Alle informatie wordt gevoed vanuit een centrale database. Daardoor is informatie inzichtelijk op zowel portfolio- als objectniveau.

Veelgestelde vragen over woningcorporaties

Waarom kiezen woningcorporaties voor Aespect?

Bij vastgoedonderhoud komen veel informatiestromen samen. Dit vraagt om het bewaken van de kwaliteit en integriteit van gegevens. Binnen Aespect worden objectieve beeldgegevens en maatvoering gekoppeld aan informatiestromen conform de NEN 2767. Dit maakt bewijslast voor onderhoudswerkzaamheden of juist gezonde objecten altijd inzichtelijk en eenvoudig aantoonbaar binnen beheersprocessen. Dit biedt woningcorporaties meer grip en controle om onderbouwde keuzes te maken.

Waar in de organisatie wordt Aespect gebruikt?

Aespect kent verschillende toepassingsniveaus. Het functioneert als een centrale beeldbank waar beeldmateriaal beschikbaar wordt gemaakt voor de gehele organisatie, wanneer dit nodig is. Daarnaast biedt het een omgeving waar inspecteurs en andere ketenpartners informatie kunnen produceren als input voor de MJOP of directe onderhoudsactiviteiten. Vanuit het veld kunnen door zowel eigen onderhoudsmedewerkers of ketenpartners eenvoudig kwaliteitsbewijzen of inspectiebevinden middels foto's worden toegevoegd aan het dossier van een gebouw.

Welke informatie komt voort uit Aespect?

In de fotografie, warmtebeelden en 3D-gegevens die beschikbaar worden gemaakt via Aespect zit veel informatie. Primair richt de workflow zich op het vastleggen van gebreken en hoeveelheden, ten behoeve van het bepalen van directe onderhoudswerkzaamheden of een Meerjarenonderhoudsplan. Daarnaast kunnen medewerkers van de corporatie de beeldbank gebruiken om onderzoek te doen naar meldingen of andere doelstellingen realiseren, zonder daarvoor naar locatie te reizen.

Is Aespect alleen geschikt voor de gevels en daken?

Het werken met drones is vooral geschikt voor werken op hoogte of het inspecteren van grote objecten. Hier gaat het dan uitsluitend om de gevels en de daken. Naast het werken met drones ondersteunt Aespect ook fotografie uit mobiele apparaten en laserscanning. Het is daarom prima mogelijk om inspecties en fotografie van het interieur en/of volledige 3D-scans van objecten te verwerken via Aespect.

Hoe gaat Aespect om met AVG?

De informatiebeveiliging rondom Aespect is geoptimaliseerd voor het werken met beeldmaterialen die gemaakt worden in en rondom de leefomgeving van huurders. Achter de voorkant van Aespect bevindt zich een slimme technische infrastructuur die automatisch persoonsgegevens verwijdert. De privacy van de huurder staat voorop.

Het complete bezit, elk detail

Binnen Aespect is van elk complex een 3D model beschikbaar voor context en maatvoering. Van elk bouwdeel is er fotografie op millimeter niveau, zo blijft niks buiten beeld.

Van beeldbank tot MJOP

Aespect is een centrale database waar alle communicatie met beeldmateriaal rondom de objecten binnen het bezit veilig en eenvoudig plaats kan vinden. Van inspecteurs, servicedesk tot en met asset management. Het gehele bezit is altijd toegankelijk, digitaal.

Contact opnemen

Vraag een offerte aan