Onbemande luchtvaart

Vastgoed

Leg elk detail vast voor maximale grip op beheer

Realiseer efficiënt digitale inspecties van huizen, gebouwen en andere objecten

We maken het vastleggen van gebreken makkelijker en het bepalen van handelingen sneller. We kijken naar jouw behoefte en adviseren je over het inwinnen van de data. Daarnaast kun je onderhoudshandelingen vaststellen, inspecties vooruitplannen en de staat van je object eenvoudig monitoren met ons dynamische dashboard voor MJOP/MJOB.

Demo aanvragen
Woningcorporaties
Erfgoed en monumenten

Leg objecten volledig digitaal vast

Onze partner Aeroscan heeft jarenlange kennis en ervaring met het inspecteren van vastgoed met drones en sensoren. Zie hier hoe zij hun onbemande helicopter inzetten in combinatie met Aespect om vastgoed te verduurzamen.

Afspraak maken met onze Specialist Vastgoed

Waarom digitale inspecties met Aespect?

De features van Aespect maken het inspecteren van assets sneller en eenvoudiger dan traditionele methodes. In de inspectiemodule worden gegenereerde voorspellingen inzichtelijk en kan een expert eenvoudig onderhoudsrapportages genereren.

Combineer verschillende soorten data

Onderbouw rapportages met objectieve visuele bewijslast, classificeer gebreken met behulp van inspectieformulieren en segmenteer bouwdelen via 3D-metingen op gebouwen conform de NL-SfB.

Veilig opslaan en delen van gegevens

Sla beeldmateriaal, inspectiegegevens en 3D-informatie veilig op en deel de data makkelijk met stakeholders voor bijvoorbeeld tekenwerk.

Werk conform NEN2767

Genereer rapportages conform de  NEN2767, URL Monumenten en andere geldende sectorstandaarden.

Veelgestelde vragen over Aespect in de vastgoedbranche

Hoe pas ik Aespect toe voor vastgoedinspecties?

Verzamel fotografie, infrarood en 3D-gegevens en upload deze naar Aespect. In de inspectiemodule kunnen de gegevens omgezet worden naar onderhoudsinformatie. Met behulp van de planningsmodule kunnen scenario's vastgesteld worden om onderhoudsplanningen en budgetten te produceren.

Welke gegevens kan ik verwerken?

Fotografie uit mobiele apparaten en drones, infraroodbeelden, laserscanningdata en fotogrammetrische 3D-modellen kunnen gebruikt worden.

Wat voor voordelen biedt Aespect bij vastgoedbeheer?

Een volledig digitaal inspectieproces is erg efficiënt. Het draagt namelijk bij aan een vermindering van de fysieke bezoeken die nodig zijn aan de gebouwen. Een digitale informatievoorziening faciliteert snel een zorgt voor effectief delen van rapportages en planningen.

Welke functies zijn er voor vastgoedinspecties?

Aandachtspunten op foto's kunnen met behulp van inspectieformulieren geclassificeerd worden als gebreken. Aan die gebreken kunnen conditiescores worden toegekend. Deze gebreken worden automatisch gekoppeld aan bouwdelen, voor het bepalen van hoeveelheden en een locatie. Door handelingen te koppelen aan een kostenkengetal, kunnen op basis van een scenario een planning en budgettering vastgesteld worden in een digitale omgeving.

Kan er alleen volgens de NEN-2767 of URL Monumenten gewerkt worden?

Een volledige NEN-2767 of URL Monumenten workflow is reeds aanwezig binnen Aespect. Afwijkende normeringen of inspectiemodellen kunnen als maatwerk oplossing ontwikkeld worden op aanvraag.

Standaardisering voor woningcorporaties

Inspecteer je objecten sneller en accurater met Aespect en beoordeel je data gemakkelijk volgens de NEN2767 conditiemeting.

Kwaliteitsborging voor erfgoed en monumenten

Met Aespect realiseer je volledige vastlegging van cultureel erfgoed in 3D en inspecties in overeenstemming met de URL 2020.

Contact opnemen

Vraag een offerte aan